catr.jpg

Un any més guadirem de l'excelent musicalizació d'un Dj molt especial per a nosaltres, i a qui tenim molt apreci.

Ha tingut entre altres mestres, noms reconeguts mundialment com Damià Boggio, Gabi Soda, Marcelo Rojas ...
Ha musicalitzat en les millors milongues de Barcelona, BIO Tango, La Yumba, La Pantera, Gratalonga, La Yapa, Dos Trece, Casino de Barcelona, Aquelarre, Tango Estació ... a part d'alguna internacional com Sant Sylvestre de Cap d'Any a Rolle.
Dj de Festivals com Sitges, Benidorm, Barcelona Tango Meeting, Tarratangueando o el mateix Calçotango en els anys precedents.

Segons ens explica Aquilino, en la seva opinió la forma de posar música pot ser diferent depenent de diversos factors.

Aquilino G. Lorente

Cal tenir en compte els costums sobre música del lloc, el nivell de          ball, l'edat mitjana dels milongueros, i fins i tot si és estiu o hivern.
Però a més si està equilibrada la quantitat entre homes i dones.
El que podria condicionar la durada de les tandes, fent-les més           curtes si el desequilibri fos més gran.
Cal musicar perquè es ball i es gaudeixi, encara que moltes                    vegades siguin tangos més escoltats. Hem de fugir de sibaritismes i apostes noves, però pesades i avorrides. Encara que tinguem tandes preparades per a una milonga haurem d'estar atents al nivell d'acceptació i entusiasme de la sala, modificant sobre la marxa les nostres tandes previstes.

Tampoc hem de caure en la rutina posant tantes seguides del mateix ritme tant si és melòdic com rítmic.
Hauríem combinar les tandes amb certa afinitat entre les peces, època, ritme, cantor, to.
Després d'això estaria el propi estil del Dj, en el meu cas busco emocionar i apassionar, combino tandes romàntiques, amb altres de més passió i energia i altres més melòdiques entre altres rítmiques.
Depenent dels assistents no oblido a la Guàrdia Vella i fins i tot el canyengue.
Intento que sempre estiguin presents D'Arienzo, Di Sarli, Troilo, Pugliese, després en la següent línia, Biagi, Tanturi, Calo, D'Angelis, d'Agostino, Canaro, Típica Victor, Rodriguez, Fresedo ...
Després Donato, Demare, Malerba, Laurens, Lomuto, De Car ...
També aposto per orquestres actuals com el Sextet milonguer, Sol Tango, La Juan D'Arienzo ...

 

Antonio Miguel

Vagi per davant que és un plaer, a part de gran responsabilitat i especial il·lusió, poder compartir amb vosaltres la meva selecció musical en aquest magnífic esdeveniment CALÇOTANGO.

 

Musicalitzar una milonga és especial, tot i reconeixent el valor de tots els tangos que sovint escoltem, cada musicalitzador té un gust personal en combinar les diferents orquestres, èpoques o estils. Jo sempre m'he inclinat pels tangos que donen vivesa a una milonga, pels que conviden a ballar. L'èxit d'un musicalitzador és posar tothom dret fins que sona la Cumparsita. És el que jo pretenc, que la sala es quedi petita de principi a fi. Com a musicalitzador pertanyo a una associació tanguera molt nombrosa i exigent, EL GARATGE TANGO de SARAGOSSA, on cada setmana es musicalitzen milonges amb més de cent persones, se celebren concentracions tangueres de gran nivell, festivals com el Transpirinenc, importants exhibicions, i moltes altres activitats que mantenen viu l'esperit del tango a Saragossa.

Els musicalitzadors són una peça clau en aquest engranatge de música i ball, ja que la bona música mou la passió i els peus del tanguer. Entre l'equip de musicalitzadors del Garage es comparteixen arts i tècniques, cosa que m'està permetent formar-me i enriquir-me, aportant la meva pròpia visió i segell personal. He entrat a la musicalització amb l'apadrinament d'Eugenio Climent, excel·lent musicalitzador i coneixedor de la cultura tanguera. Sense deixar mai d'interessar-me per la música, he participat en cursos de formació amb Atilio Verón, gerent de la milonga El Refugi de Buenos Aires, o amb Daniel Pereyra, musicalitzador de les millors milonges a la vora del riu de la Plata. Espero que junts passem una bona estona, que la música es converteixi en una bona abraçada tanguera.

Armando Godino

Armando sempre ha estat d'una manera o una altra relacionat amb el món del ball, i d'uns anys cap aquí més concretament amb el món del Tango Argentí.
Va arribar a tenir el seu propi local on era l'encarregat de seleccionar i posar la música.
També va estar durant un període de 4 anys davant de la secció musical i contractació d'orquestres en una de les millors sales de ball de saló de Madrid, "La Rosa".
Des de fa uns 13 anys gaudim de la seva presència en l'ambient tanguero i a les milongues de Madrid. Ha musicalitzat 4 trobades, i de tant en tant, como diu ell mateix, organitza i musicalitza una milonga.
També es freqüent trobar-lo musicalizant per l'associació Tangoneón de Madrid
Per ell és un hobby, i per a nosaltres un luxe poder comptar amb ell. És un excel·lent musicalitzador i una gran persona.

ARMANDO1.jpg

Ana y Ángel Bailepasión

Tenir a Ana i Ángel és tenir a dos musicalizatdors en un. Tenen una gran experiència musicalitzant, i sincerament creiem que tenen el "do" de

saber adaptar-se i posar la música més adequada per a qualsevol

públic, milonga i lloc. Un plaer poder gaudir-ne en aquesta edició de

Calçotango no només per la seva proximitat i amistat, sinó per la seva

gran professionalitat, que els situa entre els millors musicalizadors.
 

​Segons ens expliquen:
Des de fa més de 10 anys musicalitzem la nostra milonga setmanal

a Tarragona (Milonga de l'Ateneu), així com els esdeveniments d'estiu a

Alcover, algunes milongues a Barcelona i en diferents festivals i

trobades. Dia a dia estudiem i investiguem les orquestres

de tango de totes les èpoques per oferir als ballarins el

millor en cada moment, amb so de qualitat i bona selecció.

Objectiu:sempre la pista plena.

ANA-ANGEL.png